Ga naar de inhoud

Ritten 13-14-15/15 Op de fiets van Frankrijk via Luxemburg richting de eindstreep in België. (S1:E10)

Op woensdag 4 augustus was het dan zover. Bij aankomst van mijn 15de en laatste rit richting Buggenhout werd ik aangenaam verrast door familie en vrienden. Na 18 dagen en 2831 kilometers op de fiets thuiskomen op een dergelijke manier heeft me enorm ontroerd. Ik heb van heel veel mensen berichten gekregen op de Cycling Adventure 15 sociale media wat me enorm heeft gesteund. Zonder al die steunbetuigingen was het me misschien niet gelukt. Hartelijk bedankt daarvoor.

Cycling Adventure 15 (CA15) is mijn pad van persoonlijke groei waarmee ik mensen wil inspireren hun eigen pad van persoonlijke groei te ontwikkelen in deze snel veranderende wereld.

Na zoveel dagen alleen op pad te zijn heb ik nog meer dan anders beseft hoe waardevol mijn gezin, familie en vrienden voor mij zijn. Zij zijn het meest kostbare dat er voor mij bestaat. Die gedachte en dat gevoel werden nogmaals bevestigd tijdens mijn laatste rit van S1. Het werd er één om nooit te vergeten.

Samen met mijn goede vriend Sven en zijn vriendin Nele vertrokken we na een stevig ontbijt in B&B Maison Jules in Saint-Ode. Ik had niet gedacht dat ik fysiek nog zo in orde zou zijn na een resem hele zware ritten.

Onderweg werd ik plotseling opgeschrikt door een auto met daarin een paar mannen die luidkeels aan het roepen waren. En toen zag ik dat het mijn goede vrienden Kris, Jurgen en Ward waren. Ze stopten wat verder aan de kant en zorgden voor een bevoorrading. Ik had dit totaal niet verwacht. Wat een verrassing. Ik werd er emotioneel van om hen op die manier terug te zien.

Doordat ik in goede conditie was en eens goesting had om wat sneller te rijden op de laatste dag was onze gemiddelde snelheid op een bepaald moment 29 km/uur. Daarop hadden Sven en het thuisfront blijkbaar niet gerekend. We zouden te vroeg thuiszijn op die manier. En de verrassing bij me thuis zou in het gedrang komen. Waarop Sven en Nele de trukendoos bovenhaalden om tijd te verliezen zodat we niet voor 17u zouden aankomen. Nele haar kuiten deden pijn, Sven was met zijn been ergens tegen gestoten. Meerdere keren halt houden voor een sanitaire stop, goesting op pannekoeken en ijscrème en noem zomaar op. Ik wist niet dat Sven en Nele zo goed konden acteren.

Maar hun plannetje lukte en iets na 17u reden we Buggenhout binnen waar ik opgewacht werd door familie en vele vrienden. Ze hadden speciaal een spandoek gemaakt. Na iedereen begroet te hebben begon het feest in onze tuin. Ik was blij dat mijn vriend Karmeliet er bij was.

Het was een superdag die ik nooit zal vergeten. Aan iedereen van harte bedankt daarvoor.

Tijdens rit 13 ben ik langs prachtige fietspaden door de Vogezen gereden richting Moussey. Een waar fietsparadijs voor wielerfanaten.

In Moussey heb ik overnacht in een mooie B&B. De enige snackbar in de buurt lag op 4 kilometer afstand. Vandaar dat ik had beslist om na de rit te passeren langs die snackbar om eerst te eten. Eten direct na de rit bleek een slecht idee. Ik werd ineens onwel. Maar de vriendelijke mensen van de snackbar boden aan om het eten in te pakken zodat ik ’s avons nog een poging kon wagen. Ik legde hen uit over het CA15 concept en waar ik met de fiets was gestart op 18 juli. Uit enthousiasme en om mij aan te moedigen boden ze me de maaltijd gratis aan. Bedankt voor die leuke attentie!

Rit 14 zal ik me vooral herinneren door het slechte weer. Van ’s morgens tot ’s avonds viel de regen met bakken uit de lucht. Op dat ogenblik is er maar één mogelijkheid en dat is blijven doorfietsen om geen kou te krijgen. Verhitte voeten heb ik op dat ogenblik zeker niet gehad.


Na 2831 kilometers met 32779 hoogtemeters heb ik mijn S1 afgerond. Het was een fantastische beleving waarop ik had gehoopt. Ik heb vele mensen ontmoet en veel kunnen nadenken. Wat ik heb gemerkt is dat ik heel veel energie had. Sporten in gezonde lucht, gezond eten, geen alcohol drinken en geen emails, sociale media- of nieuwsberichten lezen hebben een heel positief effect op mij gehad.

Dit eerste seizoen was voor mij een testseizoen. En de test is meer dan geslaagd. Er komt zeker en vast een tweede seizoen. Ik vertrek volgende zomer voor opnieuw 2700 kilometers richting Noorwegen. Meer details volgen nog.

Enkele cijfertjes van rit 13 (Besançon naar Moussey):

 • Maximum temperatuur: 36° C
 • Gemiddelde temperatuur: 17° C
 • 221 totaal aantal km
 • 2246 hoogtemeters
 • 171 gemiddelde wattage
 • 94 gemiddelde hartslag
 • 22,2 km/u gemiddelde snelheid
 • 65 km/u maximum snelheid
 • 9u58 op de fiets
 • 12u25 onderweg
 • 6903 Cal verbrand

Enkele cijfertjes van rit 14 (Moussey naar Saint-Ode):

 • Maximum temperatuur: 21° C
 • Gemiddelde temperatuur: 14° C
 • 223 totaal aantal km
 • 2460 hoogtemeters
 • 185 gemiddelde wattage
 • 95 gemiddelde hartslag
 • 21,8 km/u gemiddelde snelheid
 • 52,5 km/u maximum snelheid
 • 10u13 op de fiets
 • 11u14 onderweg
 • 7726 Cal verbrand

Enkele cijfertjes van rit 15 (Saint-Ode naar Buggenhout):

 • Maximum temperatuur: 27° C
 • Gemiddelde temperatuur: 18° C
 • 196 totaal aantal km
 • 1761 hoogtemeters
 • 250 gemiddelde wattage
 • 120 gemiddelde hartslag
 • 28,5 km/u gemiddelde snelheid
 • 60 km/u maximum snelheid
 • 6u51 op de fiets
 • 9u09 onderweg
 • 6815 Cal verbrand
  Maarten Verreydt
  8 Aug 2021
  6:03pm

  Knappe prestatie, Bart! Veel respect voor dit project.

Geef een reactie