Ga naar de inhoud

Rit 5/15 – Richting het prachtige Monasterio de Valvanera en dan genieten van een rustdag. (S1:E7)

Om 6u00 zat ik op de fiets richting Anguiano waar ik verblijf in het Monasterio de Santa Maria de Valvanera.

Cycling Adventure 15 (CA15) is mijn pad van persoonlijke groei waarmee ik mensen wil inspireren hun eigen pad van persoonlijke groei te ontwikkelen in deze snel veranderende wereld.

Ik schrijf mijn verslag op deze adembenemende plek in de bergen. Een echte parel en aanrader om te vertoeven zoals zovele andere plaatsen die ik hier al heb gezien en het bestaan er niet van kende.

Bij het vertrek in Atienza heb ik enorm genoten van de dageraad en opkomende zon. Het geeft moed en goesting om te fietsen ook al heb je nog spierpijn in de benen.

Zo vroeg in de ochtend kom je vele dieren tegen die zich anders niet gemakkelijk zouden laten zien. Hoewel de koeien zich ook overdag op hun gemak voelen op straat. Ze lopen er vrij rond met hun bel rond de hals. Ik heb tijdens al mijn ritten regelmatig dezelfde soort vogels horen fluiten en vraag me af welke soort het is. Ik heb het geluid in mijn hoofd geprent en zal het bij thuiskomst al fluitend vragen aan onze ploegmakker Eddy die gepassioneerd is door vogels.

De wegen van deze vijfde rit waren echte parels. Er is quasi geen verkeer, ze zijn in heel goede staat en gelegen in een prachtige rustgevende omgeving. Wat moet een mens nog meer hebben om gelukkig te zijn. Ik vergeef het Komoot graag als het me af en toe onnodig een omweg doet maken langs een smalle weg waar ik bijna niet naar boven geraak.

Mijn benen deden pijn van het vele klimmen. Op de Puerto de Montenegro op 1592 meter hoogte werd ik niet alleen beloond door het prachtige zicht maar werd ik ook verrast met het zien van een Belgische nummerplaat. Monica en Erik zijn beiden op pensioen en hebben hun Belgische thuisbasis voor onbepaalde tijd vaarwel gezegd en trekken rond in hun mobilhome. We hebben een heel aangename babbel gehad over hun levensloop. Ze zijn het idee achter Cycling Adventure 15 (CA15) genegen. Nog veel geluk en plezier gewenst Monica en Erik!

Na 11 uren en 13 minuten op de fiets te hebben gezeten ben ik aangekomen in het klooster. Ik ben Paula, die werkzaam is in het bijhorende hotel, enorm dankbaar. Aangezien de dichtsbijzijnde winkel op 15 km afstand ligt heeft zij ervoor gezorgd dat ik mijn chocomelk kon drinken! De spieren waren er blij mee.

Ik heb ondertussen al 900 km gereden. Morgen volgt de zesde rit. Na drie ritten volgt opnieuw een rustdag. Ik zal er tijdens mijn rustdag een samenvattend verslag van maken.

Enkele cijfertjes van de dag:

 • Maximum temperatuur: 45° C
 • Gemiddelde temperatuur: 29° C
 • Gemiddelde temperatuur:
 • 169 totaal aantal km
 • 2430 hoogtemeters
 • 163 gemiddelde wattage
 • 104 gemiddelde hartslag
 • 20 km/u gemiddelde snelheid
 • 59 km/u maximum snelheid
 • 8u20 op de fiets
 • 11u13 onderweg
 • 5660 Cal verbrand
  Steven Cayet
  23 Jul 2021
  12:58pm

  Prachtig makker !!! We duimen voor jou …en op tijd drinken he 🙂 🙂

  Erik Trotteyn
  23 Jul 2021
  4:18pm

  Dag Bart , leuk in jouw blog te kijken !
  Je hebt mij een heel goeie indruk gegeven !
  Ik wens je veel succes in jouw doelstelling 👍
  Vriendelijke groeten Erik

  Monica
  23 Jul 2021
  4:30pm

  Hola Bart, me encantó el encuentro contigo !
  Tu motivación personal significó para mi una profunda inspiración existencial 😍
  Te deseo mucho éxito !!!!!!!!!
  Sinceros saludos!
  Monica

  Helena
  25 Jul 2021
  10:12am

  Dag beste schoonbroer,
  ik volg uw avonturen mee via uw blog en sta telkens versteld van de duizelingwekkende cijfers over uw dag! Ik lees ook dat je opleeft en deugd hebt van de plaatselijke ontmoetingen. Als je alleen “reist”, heeft dat idd zo’n effect… Geniet en courage, drink maar veel chocomelk!

Geef een reactie