Ga naar de inhoud

Solo bikepacking in Noord-Chili: the aftermovie.(S4 P1:E4)

Mijn solo fietsavontuur tijdens mijn vierde seizoen in Chili (S4 P1) was werkelijk een buitengewone ervaring. Bij het betreden van een voor mij onbekend land en cultuur waren mijn gevoelens aanvankelijk gemengd, maar al na de eerste week voelde ik me thuis in dit gastvrije land.

Cycling Adventure 15 (CA15) is mijn pad van persoonlijke groei waarmee ik mensen wil inspireren hun eigen pad van persoonlijke groei te ontwikkelen in deze snel veranderende wereld.

De keuze om tegen de stroom in naar het woestijnachtige noorden te gaan, bleek een schot in de roos. De tocht bracht me door adembenemende natuur, met beide voeten stevig op de grond, en verscherpte mijn bewustzijn van de wereld om me heen. Deze ervaring heeft diepe indruk op me gemaakt.

Tevens was het een zware fysische en mentale inspanning om de kilometers af te leggen door de hoogte, de hoge temperaturen boven de 40 graden en de tegenwind bergafwaarts. Er waren dagen dat het echt moeilijk was, en ik me soms afvroeg waarom ik het deed. Maar de hartelijke ontmoetingen en het prachtige land deden dat vergeten.


Het inzicht dat ik op mijn solofietsavontuur heb opgedaan, herinnert me eraan dat solo fietsen de ultieme manier is om plaatsen te ontdekken die je als toerist niet zou verkennen. Het dwingt je om te praten met andere mensen, iets wat je wellicht minder zou doen als je in groep zou reizen. Dit is voor mij de meest overtuigende manier om dergelijke unieke ervaringen te beleven. Nog meer ben ik daarvan overtuigd.

Na drie weken digitale detox, waarbij ik Whatsapp en nieuwsberichten bewust links liet liggen, merkte ik opvallend meer rust in mijn hoofd. Deze ervaring heeft me gemotiveerd om serieus te overwegen hoe ik in de toekomst met digitale prikkels omga en ernaar streef een evenwichtiger gebruik te hanteren.

Stay tuned voor het tweede deel van seizoen (S4 P2) vanaf begin juli 2024! Ontdek de komende maanden welke boeiende bestemming ik dit keer op mijn solo fietsavontuur verken.