Ga naar de inhoud

Rit 4/15 – Door Atienza verdwijnt het lastige klimwerk in het niets. (S1:E6)

Om 6u30 was ik klaar om te vertrekken richting Atienza waar ik overnacht. Het is een prachtig stadje gelegen in de provincie Guadalajara. Het is gelegen op 1100 meter hoogte en bezorgt je een adembenemend uitzicht. Een echte aanrader.

Cycling Adventure 15 (CA15) is mijn pad van persoonlijke groei waarmee ik mensen wil inspireren hun eigen pad van persoonlijke groei te ontwikkelen in deze snel veranderende wereld.

Activiteiten zijn er genoeg voorhanden in het binnenland. Wie graag een ballonvaart doet kan hiervoor terecht in de stad Aranjuez. Ik zag de ballon net opstijgen rond 7u30 bij een opkomende zon. Net buiten Aranjuez loodste Komoot me door een ongeplaveide weg. Om lekke banden te vermijden heb ik dit liever niet, maar deze keer was ik weer verrast. Het was een natuurdomein waar er één en al leven was van konijnen, roofvogels en andere diersoorten.

Ik had niet verwacht dat ik op het Spaanse Leirekens route zou terecht komen. Het was een aangename verrassing want fietspaden zijn zeldzaam in het Spanje.

Gastvrijheid heb ik wel enorm geapprecieerd. Bij de bevoorrading kreeg ik in een fruitwinkeltje spontaan een paar bananen extra en de barman van het lokale cafeetje van Mohernando vulde mijn bussen aan en bood me een sandwich aan. En dit om me goede moed te wensen voor mijn trip.

Het Alcorlo waterreservoir is gelegen in een prachtige omgeving om te fietsen en zorgt voor de watervoorziening van vele gemeenten in de buurt.

In de buurt van het waterreservoir is een klein vliegveld hoog in de bergen. Ik zag er net twee helikopters landen van de politie. Aan de camera’s te zien vermoed ik dat ze vanuit de lucht misschien snelheidscontroles doen. Want langs de weg zie je nergens controles.

Na 8 uren en 59 minuten op de fiets te hebben gezeten ben ik aangekomen in Atienza. Na de rit zoek ik direct een winkeltje om chocomelk te kopen. Richtlijnen van de voedingscoach om de spieren terug op kracht te brengen. Ik ben blij dat Maud Penson me al de voedingstips heeft gegeven. Zonder haar advies zou dit een ander verhaal geweest zijn. Morgen volgt de vijfde rit en daarna een welverdiende dag rusten. Het verslag van de rit van morgen kan je vrijdag verwachten.

Enkele cijfertjes van de dag:

 • Maximum temperatuur: 49° C
 • Gemiddelde temperatuur: 32° C
 • 187 totaal aantal km
 • 1800 hoogtemeters
 • 142 gemiddelde wattage
 • 99 gemiddelde hartslag
 • 21 km/u gemiddelde snelheid
 • 69 km/u maximum snelheid
 • 8u59 op de fiets
 • 11u30 onderweg
 • 5400 Cal verbrand