Ga naar de inhoud

Rit 3/15 – Vroeg in de ochtend vertrokken richting Yepes (S1:E5)

Deze ochtend was ik vroeg uit de veren. Ik werd spontaan wakker rond 5u30 en ben uit bed gesprongen. Ik probeerde het wat te laten vooruit gaan om zo veel mogelijk kilometers uit de hitte te fietsen, maar uiteindelijk was het al 7u00 toen ik op de fiets stapte. En ik had nochtans een systeem uitgedokterd…

Cycling Adventure 15 (CA15) is mijn pad van persoonlijke groei waarmee ik mensen wil inspireren hun eigen pad van persoonlijke groei te ontwikkelen in deze snel veranderende wereld.

Ik wist niet dat er in het piepkleine hotel een lotgenoot zat. Anders had ik met Antonio wat uitgebreider kunnen praten over zijn meerdaagse fietstocht van Cádiz naar Toledo in de buurt van Madrid.

De zonsopgang was weer fantastisch om te zien. Vooral wanneer je de zon in de verte achter de bergen ziet verschijnen. En het landschap brengt rust. Je ziet er minder olijfbomen en meer velden met tarwe.

Ik ben zelf al enkele keren op een georganiseerde fietsvakantie geweest, maar dergelijke mooie en rustige wegen heb ik nog niet gezien. Ik vraag me af of het geen bouwverlof is. Want je komt quasi niemand tegen op die uitgestrekte wegen. Ook het wegdek is goed onderhouden of nieuw. Op mijn route passeerde ik langs kleine dorpjes waar de post nog met een karretje aan huis wordt gebracht.

In de namiddag als de temperatuur boven de 40 graden klimt, heb ik heel veel last van verhitte voeten. Gelukkig heeft mijn goede vriend Sven, en tevens voorzitter (VZ) van onze koersploeg, me de juiste sokken gegeven om me moed in te spreken. Ondertussen heb ik ontdekt dat er ook op dinsdagen koerswedstrijden kunnen georganiseerd worden in Spanje. Weeral geen volk op de baan. Wat denk je ervan VZ om hier een wedstrijdje te rijden?

Na 8 uren en 37 minuten op de fiets te hebben gezeten ben ik aangekomen in Yepes.

Enkele cijfertjes van de dag:

 • Maximum temperatuur: 45° C
 • Gemiddelde temperatuur: 32° C
 • 195 totaal aantal km
 • 1900 hoogtemeters
 • 157 gemiddelde wattage
 • 104 gemiddelde hartslag
 • 22.5 km/u gemiddelde snelheid
 • 64 km/u maximum snelheid
 • 8u37 op de fiets
 • 10u50 onderweg
 • 5650 Cal verbrand