Ga naar de inhoud

Rit 2/15 – Een prachtige dag met een zware rit richting Brazatortas (S1:E4)

Deze ochtend vroeg uit de veren. Het was mijn bedoeling om tegen 7u te vertrekken maar dat lukte niet echt. Ik had plotseling te weinig plaats om al mijn spullen in mijn tassen te krijgen. Ik ga er een systeem moeten voor uitdokteren.

Cycling Adventure 15 (CA15) is mijn pad van persoonlijke groei waarmee ik mensen wil inspireren hun eigen pad van persoonlijke groei te ontwikkelen in deze snel veranderende wereld.

De rit bracht me eerst langs de uitgestrekte velden met talrijke olijfbomen. Je komt onderweg maar om de 10 km een dorp tegen. Op een bepaald moment op één van de zijwegen werd ik verrast door een serieuze klim. Het ging tot 16%. Even tellen: 87kg + 2kg (tijdens mijn vakantie) + 17kg bagage = 106 kg. Welke wattage moet ik dan trappen om boven te geraken en waar ligt mijn grens? Ik denk ondertussen dat ik het weet en dat het overeenkomt met maximum 16% stijgingspercentage.

Na de tocht langs de olijfbomen heb ik een stop gemaakt om drank te kopen. Een chauffeur met zijn vrachtwagen met stookolie zag me staan en begon vragen te stellen. Hij was enorm geïnteresseerd en stelde zelfs voor om bij hem te logeren als dat nodig was. Zo een kennismaking geeft toch goede moed om verder te zetten.

Na de stop was het landschap in de regio Cordoba nog mooier. Komoot stippelde de route uit langs het natuurpark Sierra de Cardeña Montoro. Het vele klimmen neem je er dan graag bij.

De Fransman Lachlan Morton heeft gelijk. De laatste 30 km zijn de zwaarste. En zeker als er geen vlakke wegen zijn. Maar daarna volgt altijd een beloning. Een frisse duik in het zwembad.

Na 9 uren en 15 minuten op de fiets te hebben gezeten ben ik aangekomen in Brazatortas. Moe maar tevreden.

Enkele cijfertjes van de dag:

 • Maximum temperatuur: 45° C
 • Gemiddelde temperatuur: 33° C
 • 180 totaal aantal km
 • 2750 hoogtemeters
 • 166 gemiddelde wattage
 • 108 gemiddelde hartslag
 • 19.5 km/u gemiddelde snelheid
 • 69 km/u maximum snelheid
 • 9u15 op de fiets
 • 11u18 onderweg
 • 6310 Cal verbrand