Ga naar de inhoud

Rit 1/16 Vertrek op de fiets van mijn thuisbasis in België op weg naar het verre Noorwegen. (S2:E2)

CA15 S2 Day 1 with the mayor of Buggenhout

Eindelijk was het moment aangebroken waar ik zo lang naar heb uitgekeken. De start van het tweede seizoen van Cycling Adventure 15 met mijn fiets solo van België richting Bergen in Noorwegen met vertrek in mijn thuisbasis Buggenhout. Ik geef toe dat ik de laatste dagen wel wat zenuwen had ook al heb ik vorig jaar tijdens het eerste seizoen al een lange fietstocht meegemaakt. Ik had wisselende gevoelens en gedachten: vreugde omdat ik de kans krijg voor zo een prachtig avontuur, ongerustheid of mijn gezin het goed zal stellen, twijfels of ik voldoende heb getraind, dankbaarheid voor de steun van alle mensen en vooral excitatie voor wat me te wachten staat.

Tijdens dit tweede seizoen (S2) geef ik alle aandacht aan Incar Dansspektakel, een fantastische organisatie met jongeren die op en naast het podium bruisen van energie en het beste van zichzelf geven. Een plek waar jongeren zich thuis kunnen voelen en zich samen met leeftijdsgenoten ontwikkelen op tal van terreinen.

Cycling Adventure 15 (CA15) is mijn pad van persoonlijke groei waarmee ik mensen wil inspireren hun eigen pad van persoonlijke groei te ontwikkelen in deze snel veranderende wereld.

Tijdens mijn vertrek kon ik rekenen op heel wat sympathisanten.

Het is de eerste keer en ook de laatste keer dat mijn fietsavontuur van start zal gaan in België. Vanaf seizoen 3 (S3) volgend jaar zal ik steeds in een ander land en continent vertrekken. Een reden temeer om mijn vertrek in België niet onopgemerkt te laten voorbijgaan. Vanaf 8u stonden de koffie en koffiekoeken klaar om de sympathisanten te ontvangen. Na een gezellige babbel en aanmoedigende woorden was het moment van vertrek aangekomen.

Het was tevens een goed moment om een woordje van dank uit te spreken en nog eens stil te staan bij het overlijden van onze goede vriend Koen die eind 2021 aan een zeldzame spieraandoening is overleden. Ik zal nooit meer vergeten wat Koen me kort voor zijn dood zei: ”Bart, heb respect voor het leven en je lichaam want het is een heel kostbaar begrip.” Uit respect en herdenking voor Koen wordt met welbevinden van Koen elk seizoen van het Cycling Adventure 15 avontuur opgedragen aan hem.

Rond de klok van 9u gaven de burgemeester en de schepen van sport van Buggenhout het startschot en knipten het lint door voor de officiële start van S2. De eerste kilometers werd ik vergezeld door enkele vrienden. Daarna ging het solo verder richting Nederland.

Je ziet direct aan de fietspaden dat je in Nederland fietst.

Mijn eerste fietsdag bracht me richting Nederland. Met de wind in de rug en een vlak parcours ging het vlotjes vooruit. Als je de grens van België naar Nederland oversteekt merk je onmiddellijk dat je in Nederland bent. Je vindt er bijna overal brede fietsbanen waar je gescheiden van het verkeer kan fietsen. Tegen de avond kwam ik aan in het Nederlandse Oss waar ik mijn eerste nacht doorbracht in een kamer bij een gastvrij gezin. Oss ligt in een streek met een gevarieerd landschap met bossen, polders en de prachtige Maas. Morgen zet ik mijn fietstocht verder in Nederland richting Rijssen en fiets ik door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug.

Enkele cijfers van rit 1/16 van

RitTrip#KM#Hoogtemeters#Uren
op de fiets
#Uren
onderweg
#Calorieën
verbrand
1/16België – Buggenhout
Nederland – Oss
170,82737u208u404700
Cijfers van mijn ritten