Ga naar de inhoud

Rit 1/15 – Het vertrek richting Moriles en de hete zon (S1:E3)

Ik was vandaag ontzettend blij dat het eindelijk zover was. Ook voor mijn gezin werd het tijd. Want ik moet toegeven dat ik de laatste dagen wel wat nerveus heb rondgelopen tijdens onze vakantie.

In goed gezelschap werd ik deze ochtend uitgewuifd in het prachtige Marbella samen met onze goede vrienden. Als ik het goed gehoord heb zullen ze dat elk seizoen doen ;).

Cycling Adventure 15 (CA15) is mijn pad van persoonlijke groei waarmee ik mensen wil inspireren hun eigen pad van persoonlijke groei te ontwikkelen in deze snel veranderende wereld.

Het moet gezegd, ik was vooraf verwittigd. Landinwaarts lopen de temperaturen serieus op tot bijna 49°. Op regelmatige tijdstippen heb ik mij in de schaduw moeten zetten en mijn fietsschoenen moeten uitdoen om mijn voeten af te koelen. Dat warme weer maakte de rit ook veel lastiger. Wat me ook opviel is dat je op zondag gemakkelijk wielerwedstrijden zou kunnen organiseren. Je komt bijna niemand tegen. Zalig fietsen op die manier.

Na 8 uren en 30 minuten op de fiets te hebben gezeten ben ik aangekomen in Moriles. Een typisch Spaans dorpje waar ik welgeteld één persoon heb gevonden die Engels sprak. Of anders gezegd was ik de enige die geen Spaans sprak. Het was een zoon van een uitbater van de pizzeria waar ik een salade ben gaan eten. Ik vertelde hem dat ik een lange trip naar België met de fiets doe. Maar veel interesse was er niet voor. Wel kwam ik tijdens de rit een aangename dame tegen met haar twee kinderen. Ze wonen in Madrid en kwamen op vakantie in het binnenland. Toen ik de uitleg over het CA15 concept deed waren ze zeer verwonderd en enthousiast. Ik hoop nog vele mensen te ontmoeten waar ik een goede babbel kan mee doen. Het kan me alleen maar verrijken.

Enkele cijfertjes van de dag:

 • Maximum temperatuur: 49° C
 • Gemiddelde temperatuur: 34° C
 • 168 totaal aantal km
 • 2475 hoogtemeters
 • 189 gemiddelde wattage
 • 121 gemiddelde hartslag
 • 20 km/u gemiddelde snelheid
 • 65 km/u maximum snelheid
 • 8u17 op de fiets
 • 10u30 onderweg
 • 6400 Cal verbrand